Je čas za predsednico RS? Romana Tomc bo Slovenke in Slovence povezala s spoštovanjem in sodelovanjem!

V boj za predsedniški stolček se je kot zadnja ženska kandidatka “vpisala” Romana Tomc. Kot evro poslanko in najboljšo kandidatko stranke SDS jo je prepoznal vrh stranke z željo, da postane predsednica vseh Slovenk in Slovencev, tudi tistih, ki živijo “čez lužo”. Tomčeva bo svojo kampanjo vodila pod sloganom: Spoštujmo in sodelujmo!

Romana Tomc, ekonomistka in političarka z mnogimi pomembnimi izkušnjami!

Romana Tomc je po zaključeni Gimnaziji končala izobraževanje na EPF Ljubljana (Ekonomsko poslovna Fakulteta), svoje znanje pa je “vnovčila” na GZS (Gospodarski zbornici Slovenija), kjer je ostala skoraj dobrih 10 let. V tem času je bila sekretarka Združenja podjetnikov Slovenije, sekretarka Združenja računovodskih servisov in sekretarka za davčna in finančna vprašanja. Nato je svojo poklicno kariero nadaljevala kot vodja oddelka za ekonomske zadeve na Združenju delodajalcev Slovenije.

V letu 2007 je sledil “preskok” v javni sektor, kjer je vodila Direktorat za delovna razmerja in pravice iz dela na MDDSZ (Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve), leto za tem pa je postala na istem ministrstvu državna sekretarka. Od leta 2008 je tri leta vodila Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipšendij, nato pa z državno-zborskimi volitvami v letu 2011 kot kandidatka stranke SDS postala poslanka RS in podpredsednica stranke Državnega zbora.

V letu 2014 postane evro poslanka, članica poslanske skupine Evropske ljudske stranke!

V Evropskem parlamentu kot članica Odbora za zaposlovanje in socialne zadeve ter nadomestna članica Odbora za ekonomske in monetarne zadeve bogato dopolnjuje svoje pridobljeno znanj. Svoje znanje dopolnjuje še kot članica Preiskovalnega odbora za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava Unije, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom in davčno utajo, je zapisano v njeni predsatvitvi na povezavi http://www.romanatomc.si/o-meni

V kampanji po Sloveniji do ljudi, veseli se, da jo kot dobro kandidatko prepoznavajo tudi pripadniki drugih političnih opcij!

Sicer pa Romana Tomc pravi, da je njen ves program, s katerim se predstavlja zajet v njenem sloganu Spoštujmo in sodelujmo. Še posebej pa povdarja, da ne bo obljubljala tistega, kar sama ne bi mogla izpolniti. Svojo kampanjo je že začela na Koroškem, ki jo je obiskala 24.9. in jo zapustila s sporočilom: “»Slovenija je premajhna, hkrati pa prelepa in preveč sposobna, da bi nas dušilo nesodelovanje, saj si zaslužimo več«. Kot ponosna predsednica države bi bila še posebej srečna, ko bi po predsedniškem mandatu srečevala zadovoljnejše državljane v naprednejši Sloveniji.

Romana Tomc je mama dveh odraslih otrok, sina in hčerke, v prostem času pa rada pleše in vrtnari. Pred nekaj manj kot dvemi leti pa je postala abrahamka.

Uredništvo