Na včerajšnjem soočenju so sodelovali predsedniki strank po izboru uredništva POP TV

Zaradi srečanja s predsednikom hrvaške vlade Plenkovićem je predsednika SDS Janeza Janšo nadomeščal podpredsednik Aleš Hojs. Kljub odsotnosti Janeza Janše je velik odstotek pogovora tekel ravno o njem in njegovem delu.

Na soočenju so sodelovali Luka Mesec (Levica), Matej Tonin (Nsi), Tanja Fajon (SD), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Aleš Hojs (SDS), Marjan Šarec (LMŠ), Alenka Bratušek (SAB) in Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo – Konkretno).

Televizijska hiša POP TV je delovala v stilu politične stranke, saj sta voditelja Edi Pucer in Darja Zgonc določenim sogovornikom dobesedno polagala besede v usta, še posebej je to izstopalo pri ocenjevanju predsednika SDS Janše in ukrepov aktualne vlade. Svoj namen sta nakazala že v prvih stavkih s tem, da sta obisk Janše v Zagrebu označila kot izmikanje soočenju s predsednikom Gibanja Svoboda Golobom.

Golob je skozi soočenje pokazal precejšnjo mero živčnosti. Po mnenju nekaterih naj bi imel v ušesu slušalko, preko katere naj bi mu odgovore narekovali iz ozadja. Na vprašanje  moderatorja glede kadrovskih zamenjav je živčno zanikal svojo izjavo v pogovoru za Delo (19. 3. 2022), ko je napovedal, da bo, če slučajno res pride na oblast, zamenjal in “posekal”, vse po vrsti. Tudi sicer je Golob deloval kot politični začetnik, saj razen trditev o energetiki ni bil kos ostalim sogovornikom.

Zelo klavrno sta se odrezala Marjan Šarec in Alenka Bratušek, ki sta se v celoti podredila Golobu in s tem dodatno blamirala sebe, kandidate svojih list in nenazadnje svoje volivce. Tanja Fajon je dve tretjini časa porabila za napad, iz njene retorike pa je zazijala odsotnost vsebine. Dosežke vlade sta najbolj prepričljivo zagovarjala Zdravko Počivalšek in Matej Tonin. Aleš Hojs je ukrepe vlade uspel predstaviti v omejenem obsegu, saj je v glavnem odgovarjal na napade predstavnikov KUL opozicije.

Na soočenje se je preko socialnih omrežij odzvalo nekaj vidnejših komentatorjev:

M. Z.