Je poslanec Kordiš, ki je zdravnike zmerjal z mazači, sprejel 1% lastništva v družbi, ki mu jo je doniral brat pokojnega zdravnika Gorenška?

Vir: Twitter (posnetek zaslona)

 

“Očitno pa nismo vsi zdravniki enaki za nekatere politike, ki z zagovarjanjem obstoječega preživelega državnega zdravstva omogočajo korupcijo, tiho privatizacijo in nepoštene zaslužke peščici posameznikov, v škodo bolnikov in zdravstvenih delavcev, kar se dogaja že 30 let. Vsem apologetom zlaganega javnega zdravstva sporočamo, da vaših sprevrženih dejanj bolniki in zdravniki ne bomo pozabili.”

Tako so se zdravniki pod civilnodružbenim gibanjem zdravniki.si odzvali na besede poslanca stranke Levica Kordiša, ki jih je v svojem nagovoru opredelil kot “mazače”.

Spomnimo, da si je za klevetanje prislužil odvzem besede na seji Odbora za zdravstvo, od brata pokojnega zdravnika Matevža Gorenška, ki se je 6. avgusta nenadno zgrudil pred vrati svoje sobe v zasebnem medicinskem centru pa celo tožbo. Ker se je po tem nad Domnom Gorenškom začela osebna diskreditacija (gospod je odvetnik), češ, da smrt brata zlorablja za to, da bi se mu povečala cena delnic v podjetju, katerega 1% lastnik je, je ta Kordišu te ponudil v donacijo.

Kordišu ponudil 1% delež – lastništvo v podjetju MD Medicina kot donacijo

Domen Goršek, brat pokojnega zdravnika na svojem Tweeterju 

Foto: Tweeter