Jedrska elektrarna Krško (2) še bližje umestitvi

Nov korak do umestitve Jek2

“Zasledujemo cilj, da izberemo preizkušene tehnologije,” je ob podelitvi energetskega dovoljenja družbi GEN energiji za projekt JEK2 povedal generalni direktor Martin Novšak. Prvi korak je narejen.

Ambiciozne cilje ostati energetsko neodvisna država in zadostiti vsem potrebam po električni energiji v skladu s podnebno strategijo do leta 2050 – postati podnebno nevtralna in na podnebne spremembe odporna družba, je pomenila odločitev o drugem bloku, je v sporočilu za javnost povedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Energetsko dovoljenje za JEK2

Spomnimo, da je julija lani Vlada RS projekt izgradnje drugega bloka Jedrske elektrarne Krško (JEK2) uvrstila na prednostni seznam investicij. Januarja letos so v družbi GEN energija, investitorju projekta drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško, napisali vlogo za energetsko dovoljenje na Ministrstvu za infrastrukturo in pred dnevi so slednjo pridobili. To je korak bližje umestitvi.

Pridobljeno Energetsko dovoljenje pomeni začetek pravih aktivnosti za umeščanje v prostor, pridobitve odločitev javnega mnenja in pripravo vseh podlag, s katerimi bo družba GEN energija lahko prišli do končne odločitve za izgradnjo drugega bloka (Vir: https://www.eposavje.com/).

Uredništvo