Juhuhu, počitnice so tu!

Pa smo jih dočakali, težko pričakovane počitnice. Verjamem starši, da se jih poleg naših otrok veselimo tudi mi. Priznati si moramo, da je bilo naporno, še posebej nam staršem osnovnošolskih otrok prve triade, ko “nam leži na duši”, da ne bi zamudili otrokovega najpomembnejšega obdobja. No ja, saj je še kako pomembno zgodnje vzgojno obdobje, ko otrok obiskuje vrtec…pa zadnja triada in vstop v srednjo šolo…Se kdaj končajo naše skrbi?

Sedaj “odklopimo”, stran s skrbmi, naj se poleg otrokovih možgančkov odpočijejo tudi naši!

Čas počitnic bo hitro minil in če se bomo po dveh dobrih mesecih ozrli nazaj in ugotovili, da smo bili popolnoma v brezdelju, nas bo gotovo zaskrbelo. Zato predlagam, da že v ponedeljek nastane “plan” (skupaj z otrokom seveda), ki bo usmerjal tako nas, kot tudi otroka. Sedaj bo več časa za skupne dejavnosti, izlete, pohode, plavanje…pa tudi branje, razvijanje “moških” oz. “ženskih” opravil ipd. Te zadnje spretnosti pogrešamo vse bolj, v pogovorih pa si ne znamo odgovoriti, kdo naj jih prenese na naše otroke. Mi, ali šolski sistem skozi poučevanje tehnike ali kateri drugi predmet. Kdor koli, dejstvo je, da ročnih spretnosti primanjkuje vse bolj, delodajalci pa še kako pričakujejo, da jih bo naš otrok v prihodnosti imel osvojene. In to bo njegova prednost!

Ekipa Pomurskih novic vam želi mnogo smeha, zabave ter skupnega soustvarjanja tako v lenarjenju kot v načrtovanih dejavnostih,

B.P.