Kaj piše ministrici za šolstvo ravnatelj Peter Žurej iz OŠ Prebold

Foto: OŠ Prebold

Kakšna že je naloga osnovnih šol in kakšno poslanstvo opravlja? Se je Peter Žurej, ravnatelj  OŠ Prebold vprašal o tem, preden je “spesnil” takšen dopis ministrici Kustečevi? Se zaveda, da je prvi “promotor” svoje šole in kaj si bodo mislili njegovi učenci? Vsaj učenci, če že kaj takega sprašujejo izobraženi zaposleni!

Opis slike ni na voljo.

Sicer pa komentarji vse povedo:

“Intelektualci pa taki.”; “Tle je men zaskrbljujoče samo to, da sem najprej misla, da je lik pač pedagoški faks v MB končal, potem pa pogledam na COBISS pa ne, dejansko je nardil matematiko na NTF-ju…verjetno sicer pedagoško smer a vseeno….kam so zašle naše fakultete.”

“Človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal.”

“Ta ravnatelj se pa res potegne za svoje “zaskrbljene zaposlene”. Zadnje dni avgusta bo na šoli verjetno organiziral znanstveni posvet in bodo učitelji telovadbe, gospodinjstva in ostalih predmetov skupaj s tehničnim osebjem izvedli strokovno analizo podanih dokazov in študij s strani ministrstva. Ni vrag, da bodo zadevi prišli do dna. Razsodni starši bodo v vmesnem času sicer otroke prepisali v okoliške šole, saj je racionalen in razumen učitelj kar pomembna figura v življenju otroka…”

Uredništvo