Kaj! Šarec bi za novega ministra Aleša Šabederja, generalnega direktorja UKCL!

Vir:Delo

Aleš Šabeder, sedanji generalni direktor UKCL (Univerzitetni klinični center Ljubljana) bo kot kaže nov obraz na ministrskem stolčku za zdravstvo. Na slednjem si ga želi sam predsednik vlade Marjan Šarec!

Aleš Šabader se je na mesto generalnega direktorja UKCL zavihtel decembra 2017, pred tem pa je bil direktor Semenarn Ljubljana. Do danes je pod njegovo taktirko stanje v UKCL še bolj zaskrbljujoče. Znano je, da Šabader ni uspel “ukrotiti” velike izgube bolnišnice, slednja se je celo povečala. Zanimivi so tudi spodrsljaji njegovega komuniciranja, ko recimo poda diametralno nasprotno izjavo o stroških materiala glede na uradne podatke v poslovnem poročilu o poslovanju. Spomnimo tudi na skrivanje podatkov o popustih dobaviteljev ter končno razkritje o popustu v višini 13 EUR pri zdravilu v vrednosti 6.000 EUR ipd.

Se morda Šabederju mudi iz UKCL zaradi notranje preiskave glede zadnjega zapleta ob posegu 13-letne deklice na srčni kirurgiji in celo dveh smrti v samo dveh mesecih? Lahko, toda, poraja se vprašanje ali je lahko nekdo, ki mu je bilo zaupano vodenje organizacije s kar 8.000 zaposlenimi in 500 MIO EUR vrednim proračunom in katero stanje se je v enem letu samo še poslabšalo sedaj ključna avtoriteta celotnega zdracstvenega sistema?

Uredništvo