Ponovoletno srečanje na gradu v Krajinskem parku Goričko

Zaposleni v Javnem zavodu Krajinski park Goričko so minuli četrtek pripravili ponovoletno srečanje na gradu s predstavitvijo opravljenega dela v letu 2022 in napovedjo načrtovanih dejavnosti v letu 2023. Cilj srečanja je bila izmenjava informacij in pridobitev idej za sodelovanje v prihodnje.

Vabilu direktorice zavoda Stanke Dešnik se je odzvalo tudi šest županov, Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavod za varstvo narave, enota Maribor, Zavod za gozdove, enota M. Sobota, razvojni agenciji RC M. Sobota in Sinergija, Zavod za upravljanje kulturne dediščine občine Grad, Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci in TIC Moravske Toplice.

Direktorica zavoda Stanka Dešnik (foto: JZKP Goričko)

Predstavitvi dela JZ KP Goričko je sledila razprava z udeleženci o tem, kako nadaljevati naravi in ljudem prijazen razvoj v območju parka, kjer je narava še živa in pestra ter domačinom samoumevna in morda tudi spregledana, medtem ko je novim lastnikom, ki se priseljujejo iz drugih krajev Slovenije in tujine na Goričko odkritje za mir, zdravje, lepoto in tudi kot kraj za razvoj podjetniške niše za oblikovanje ponudbe pohodnikom, kolesarjem, počitnikovalcem, uživalcem lokalno pridelane hrane in pijače ali preprosto ljubiteljem podeželja z vsem kar to ponuja.

M.Z.