Aleš je bil dober učenec Darka Horvata

Na spletni strani kandidatke za predsednico republike Nataše Pirc Musar Predsednica.bo je navedeno njeno premoženje in premoženje njenega soproga Aleša Musarja. Na seznamu ni zemljišč, ki jih zakonca Nataša Pirc Musar in Aleš Musar po besedah Bojana Požarja prikrivata pred javnostjo. Gre za pet parcel v skupni izmeri 35.923 kvadratnih metrov, kjer se danes odvija industrijska dejavnost, navedeno zemljišče pa je na podlagi OPPN Mestne občine Ljubljana (MOL) tudi sestavni del Partnerstva Šmartinka.

Nekdanji gospodarski minister in priznani ekonomist dr. Matej Lahovnik, je preko twitterja slikovito komentiral kandidaturo Nataše Pirc Musar za predsednico R Slovenije:

V katerikoli demokratični državi znotraj EU si Nataša Pirc Musar ne bi upala niti pokukati iz hiše, kaj šele kandidirati za predsednico države. Znano je, da sta kandidatka za predsednica države in njen mož sodelovala z razvpitim tajkunom Darkom Horvatom, s takšnim poslovanjem pa več kot očitno nadaljujeta še danes.

Pri navajanju podjetij in kapitalskih udeležb v drugih podjetjih ni nikjer navedeno, da je nemška družba Aulon Gmbh, ki je solastnica slovenske Ruske dače, d. o. o., tudi več kot 32-odstotna lastnica družbe CPLJ investicije, d. o. o.. Drugi lastnik podjetja CPLJ je AG, družba za investicije, d. o. o., ki jo Aleš Musar obvladuje prek črnogorskega podjetja M.M. Alpha Investment, d. o. o.. Zamolčala sta torej svojo družbo CPLJ in ljubljanske nepremičnine te družbe, vredne več milijonov evrov.

Na podlagi poslovnih bilanc je družba CPLJ lastnica zemljišča v višini 7.284.566,16 evra, kar zakonca Musar postavi na laž. Družba Aulon je več kot 32-odstotni lastnik CLPJ in ima  tudi 2.352.186,51 evra vreden delež na lastništvu zemljišča PCLJ. “Zato v nobenem primeru ne morejo držati navedbe zakoncev Pirc Musar, da je njun Aulon vreden samo dva milijona in 95 tisoč evrov, če pa ima Aulon že samo v družbi PCLJ nepremičninsko premoženje, vredno več kot 2,3 milijona evrov,” navaja Bojan Požar.

Zemljišča, katerih lastništvo zakonca Nataša Pirc Musar in Aleš Musar prikrivata pred javnostjo, se aktivno prodajajo, prihodnji lastnik pa jih bo vključil v prostorski načrt, ki nastaja v sodelovanju med MOL (Zoranom Jankovićem) in BTC (Jožetom Mermalom). Zemljišče je prav zaradi uvrstitve znotraj Partnerstva Šmartinka izjemno likvidno, cene pa se po navedbah Požarja gibljejo od 7 milijonov evrov do 14.569.132,31 evra.

Od tu naprej pa je več kot očitna povezava med zakoncema Pirc Musar in Jankovićem, ki je glasen podpornik predsedniške kandidature Nataše Pirc Musar. Na podlagi zapisanega so zakonca Pirc Musar in Janković povezani tudi poslovno.

Pojavlja se vprašanje, zakaj je bila prodaja zemljišča CPLJ ustavljena ravno pred letošnjim poletjem in ali je to kakorkoli povezano s predsedniško kandidaturo Nataše Pirc Musar. Zakaj sta zakonca Pirc Musar solastništvo družbe CPLJ in posledično lastništvo zemljišča v Parnerstvu Šmartinka zamolčala javnosti?

Požarju se zastavlja tudi vprašanje, od kod so ta zemljišča sploh prispela med lastništvo CPLJ oz. do Nataše in Aleša Musarja? So to ostanki propadle SCT Strojegradnje, ki jo je Aleš Musar s partnerji odkupil od Aktive (Horvata), nekje na poti pa dosegel izbris bančne hipoteke, ki je svoje čase bremenila ta zemljišča?”, se sprašuje Požar.

V nedeljo imamo vsekakor možnost, da na predsedniških volitvah preprečimo gotovo eno največjih blamaž mednarodnih razsežnosti. Predsednica s takšnim nahrbtnikom nam gotovo ne bi bila v ponos, še manj pa moralna avtoriteta.

M.Z.