Uvod v koncert na ižakovskem brodu

Včerajšnji koncert Prekmurske godbe Bakovci so godbeniki začeli na ižakovskem brodu, nadaljevali pa s koračnico ob spremljavi mažoretk do glavnega odra na Otoku ljubezni v Ižakovcih.

Mažoretke iz Bakovec (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci.)

Prisluhnili smo lahko nekaterim že znanim skladbam v njihovi izvedbi, ob katerih so se predstavile Mažoretke iz Bakovec pod vodstvom Kaje Zver. Kot gosta sta nastopila Nuša in Damjan, ki sicer nastopata kot duet ob različnih slovesnostih doma in v tujini. Nastopila sta solistično in ob spremljavi Prekmurske godbe Bakovci pod vodstvom dirigenta Željka Ritlopa.

Nuša Titan in Damjan Kuzma (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)
Marko Virag (foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

Kljub manjši plohi so obiskovalci uživali ob odigranem programu in veščinah mažoretk. Zbrane je pozdravil tudi beltinski župan Marko Virag, ki je v nagovoru poudaril pomen delovanja lokalnih ljubiteljskih glasbenih zasedb, ki po njegovem mnenju zelo pozitivno vplivajo na kvaliteto bivanja v lokalnem okolju. Obljubil je še nadaljnjo podporo tovrstnim dejavnostim in se zahvalil za prispevek slehernega posameznika, ki s svojim kulturnim udejstvovanjem prispeva k temu. Organizator koncerta je bil Javni zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci v sodelovanju z Občino Beltinci.

 

(foto: arhiv ZTKŠ Beltinci)

M.Z.