Kakšen zapis o NK Muri (ter realna izjava Anteja Šimundže)

Foto: fb (Fotolens)
“Veliko tega je že bilo napisanega in veliko še bo. Tudi mi si bomo dovolili napisati kratek komentar ob enem največjih uspehov Mure v njeni zgodovini.
Skozi skoraj stoletno zgodovino je Mura prejemala veliko udarcev a ostala ponižna in delavna. Ni klub iz prestolnice ali iz največjega mesta zato so jo v preteklosti velikokrat označevali kot podeželski klub. Bila je v senci klubov iz Ljubljane, Maribora, Beograda, Zagreba, Splita, med vojno tudi iz Budimpešte, Zalaegersega itd. Nikoli ni bila pri koritu in prejemala velikih finančnih injekcij. Nikoli ni igrala 1. yugo lige, le nekaj let 2. ligo. Danes smo se postavili ob bok velikim iz nekdanje skupne države, Dinamu, Crveni Zvezdi, Partizanu in Rijeki s katerimi smo ostali v evropskih bojih.
Verjetno se sploh ne zavedamo kakšne korake je Mura naredila in jih še dela. Kako napreduje in postaja vzor klubom, ki jim je nekoč gledala v hrbet. Danes si marsikdo želi biti Mura, biti klub iz periferije in imeti za sabo celotno mesto in regijo ter njegovo energijo”, tako na spletni strani NK Mura skozi čas.

Mura je včerajšnjo tekmo pričela s šestimi igralci, ki so dali skozi Murino nogometno šolo. To so: Kai Cipot, Matic Maruško, Žiga Kous, Tomi Horvat, Mitja Lotrič in Alen Kozar. Tukaj so še igralci, ki črno-beli dres nosijo že nekaj sezon – Jan Gorenc, Matko Obradović, Luka Bobičanec, Žan Karničnik in Klemen Šturm.
Na drugi strani je Žalgiris tekmo pričel z le tremi litovskimi nogometaši, vratarjem Gertmonasom, branilcem Mikoliunasom in vezistom Uzelo, še za prerati na spletni strani NK Mura skoui čas.
Uredništvo