Kakšni interesi vodijo Zorana Jankovića, da bi z vsemi sredstvi preprečil zmago Janezu Janši?

Vir: facebook.com

Zoran Janković, župan občine Ljubljana bi naredil vse, da prepreči zmago Janeza Janše. So torej strategi v ozadju začutili, da ne gre vse po načrtih? Glede na izjavo Jankovića, da se bo odločil po pogovorih z vsemi levimi strankami zagotovo!

Že opravljeni pogovori z Židanom (SD) in Cerarjem (SMC), ne pa s Šarcom (Lista Marjana Šarca)!

Vse kaže, da je Janković prevzel vlogo organizatorja s ciljem nujne povezanosti levice. Toda, glede na njegovo izjavo, da sedaj ni časa za “nekakšen egoizem” kaže na to, da bosta SD in SMC zapeljali svoji lastni kampanji, prav gotovo pa je, da so se simpatije med SD in SMC že zdavnaj ohladile.

Med drugim pa bode v oči še ena izjava Jankovića, to je glede pogovorov s Šarcem. Da bi se z njim pogovarjal šele po 3. maju, torej, ko bodo stekla volilna opravila, je prav gotovo smešno. Jasno namreč je, da tudi Janković, tako kot bivši predsednik RS Milan Kučan stojita ravno za Šarcem.

Zakaj torej Jankoviću interes, da bi naredil vse, da prepreči zmago Janezu Janši in mu onemogoči sestavo vlade?

Zato, ker bi se znašel med prvimi, ki bi bili deležni pravične obravnave na sodišču. Zaradi  tega, ker bi bila proračunska “pogača” pravičneje razdeljena med vse občine Republike Slovenije. Zato, ker več ne bi bil med privilegiranimi občinami glede mnogoterih projektov, ki so neposredno dogovorjeni in financirani iz proračuna RS oz. iz drugih institucij v večisnski lasti RS. Zato, da bi še vedno delil ljudi na prvo in drugo razredne!

Uredništvo