Kar 18 učencev in razredničarka že v karanteno (tam bodo 14 dni)

Odranci in Velika Polana občini,, ki sta včeraj prispevali skoraj polovico vseh okuženih

Prvi primer, ko se je koronavirus zmuznil med osnovnošolce. Gre za učence tretjih razredov in kar 18 učencev je sedaj preventivno že ostalo doma. Njihovi starši bodo v tem času pozorni na morebitne znake bolezni. Po preverjenih podatkih gre za eno izmed Mariborskih OŠ, učenec pa je okužbo prinesel od doma, kjer sta pozitivna še ena odrasla oseba in še en otrok, družinska člana že omenjenega tretješolca.

Zaradi varnosti so se na NIJZ-ju odločili, da bodo sošolci in razredničarka v 14-dnevni karanteni. Starši bodo v kratkem dobili navodila. “V vsakem takem primeru je karantena svetovana v rizičnih stikih. Če starši teh otrok niso bili v stiku z obolelim, zanje ni razloga za karanteno,” ob tem dodaja Fafangel. Za starše tretješolcev in njihove svojce torej karantene ne bo, ta bo predpisana le za sošolce okuženega učenca, tako spletni portal e-maribor.

Okuženi so en odrasel in dva otroka, družinska člana učenca (že omenjeni tretješolec in njegov starejši sorojenec), ki v tem času ni obiskoval iste šole iz Maribora.

Uredništvo