Kar 25.000 več glasovnic kot leta 2014 Državna volilna komisija poslala v tujino!

Vir:DVK

Gopodarska rast, ki se je v zadnjih letih seveda vsi veselimo (okrog cca. 5%) in 26,5% znižana stopnja brezposelnosti bi nas morala navduševati. Pa nas ne. Življenje je v marsikaterem delu Republike Slovenije postalo bolj prijazno zaradi sosednje Republike Avstrije, Italije pa še katere druge države. Pokazatelj dnevnih migracij in izselitev je razkril tudi podatek DVK (Državna volilna komisija), ki je za kar 25.000 več glasovnic kot v letu 2014 poslala v tujino za nedeljske volitve v DZ.

Kar 25.000 več glasovnic kot 2014 poslano v tujino!

Podatek, ki razkriva klavrno stanje podjetniškega okolja v Republiki Sloveniji in to na kar 25.000 več izseljenih prebivalcev RS (število več poslanih glasovnic kot v letu 2014), bi nas moral upravičeno zaskrbeti. Je zaskrbel Vlado RS v odhodu?

Sicer pa je znano, da pomemben del živečih na Štajerskem, Koroškem in Prekmurju rešuje sosednja Avstrija. Da je podatek Vlade RS o 26,5% znižani stopnji brezposelnosti preveč zavajajoč priča še en podatek. Od leta 2014 se se je namreč kar cca. 20.000 ljudi zaposlilo v Avstriji, Nemčiji in Švici. To pa samo kaže na to, da smo kljub 1 MILIJARDI več proračunskih sredstev večino porabili za odplačevanje kreditov prezadolžene države ter apetite že tako bogatih prvorazrednežev.

Uredništvo