Karl Erjavec bo spet (po)skrbel za svojo rit! Ponovno bo kandidiral za predsednika stranke Desus!

Karl Erjavec bo znova kandidiral za prvaka stranke DeSUS, katero na čelu “jaha” že 15 let. Vprašati se je potrebno seveda zakaj, saj je v zadnjih letih jasno pokazal, da zna predvsem poskrbeti za svojo rit, je v eni svojih kolumn zapisal Aljuša Pertinač. Pred meseci smo sicer v enem izmed prispevkov zapisali, da zna svojo mesto vodenja stranke DeSUS prepustiti Igorju Šoltesu (njihovemu kandidatu za EU poslanca), sam pa “odjadrati” izven Slovenije za evropskega komisarja, pa se mu, sedaj že znano, kombinatorika ni izšla.

Kombinatorika prepustiti vodenje stranke Šoltesu in “odjadrati” izven Slovenije za evropskega komisarja se Erjavcu ni izšla

Ker se kombinatorika Erjavcu ni izšla, mu seveda ne preostane drugega, da preizkusi svojo težo v stranki in tvega, da ga nekoč lojalni “glasovi” postavijo na realna tla. To pa bi bila tudi edina prava odločitev, saj se kandidati konference še kako zavedajo, da je stranka DeSUS na najnižjem nivoju v zadnjem desetletju, za kar je še posebej poskrbel sam Erjavec. Sam seveda računa, da se mu to ne bo (ne sme) zgodilo, saj mu v tem primeru grozi izguba ministrskega položaja (ti v praksi pripadajo “liderjem” strank), kot vemo, pa mu zaradi poraznega rezultata na parlamentarnih volitvah ne pripada niti poslanski stolček.

Spomnimo, da si je Erjavec s poraznim rezultatom na zadnjih DZ volitvah (stranka je zbrala le 4,91 % glasov, sam pa le 394 glasov) rešil svoj status izključno s taktiziranjem, da stopi v t.i. manjšinsko vlado, ki ji lahko pripišemo “status” poraženka na volitvah. Tudi njegova izjava takoj po volitvah: “DeSUS bo sodeloval le v levosredinski koaliciji” in “Vlada, ki bi jo sestavljal morebitni mandatar, ne pride v poštev. Ne želimo razvoja v smeri madžarskega razvojnega modela, politike strahu, zavajanj, laži.” je bila le spreten manever, da se usede na ministrski stolček, pa čeprav si ga kot poraženec na volitvah niti slučajno ni zaslužil. Sedaj, ko svojim kritikom v stranki Erjavec sporoča: “Vrnitev stranke h koreninam DeSUS, kar je boj za upokojence, invalide in starejše”, je jasno, da si pri svojih 60. letih starosti, kot je zapisal v svoji kolumni Pertinač, rešuje le svojo rit.

Uredništvo