Katanec, čas je za slovo!

Cris Martin, junak Škotske reprezentance, nikakor ni pokopal Slovenske reprezentance, pogrebnik izbrancev slovenske vrste je kar selektor, Srečko Katanec. Se je zmotil, ko je napovedal igro na zmago proti Škotski ali mu “stvari” uhajajo iz rok?

 

Ob pregledu igre naših nogometašev ni bilo zaznati elementov, ki “pripadajo” zmagovalnim ekipam. Bilo je vse preveč medlosti, napak, defenzivne igre…kot, če bi čakali na morebitno priložnost kakšnih napak domačinov. Toda, pri Škotih?

Sestava Slovenske reprezentance je bil spet en veliki eksperiment, ki si ga je privoščil Katanec ob izbiri igralcev. Njegovi izbranci v svojih klubih ne igrajo, če pa že, pa ne dobijo priložnosti za “več kot nekaj minut” igranja. Je torej bilo realno pričakovati, da bi se po čudežu kateri od njih razigral? Seveda ne, še posebej pa ne na tako pomembni kvalifikacijski tekmi. Že sama analiza strelske razposajenosti naše ekipe kaže, da ni pametno vstrajati pri “obstoječi ponudbi” in bi kateri izmed  “naj” strelcev prve Slovenske nogometne lige že moral dobiti svojo priložnost.

Selektor Srečko Katanec, lepo je, da ste prevzeli odgovornost za izbiro ekipe in za rezultat, bilo bi pa še bolje, da bi ponudili svoj odstop! Bo to storil predsednik NZS?

Uredništvo,27.3.2017