Kdo je paradni konj 5G tehnologije?

Foto:Pixabay

ZDA so država, ki je lansko leto izdala prvo komercialno 5G storitev. Zavedala se je, da ji “veliki met” biti prvi prinaša vodilno vlogo na konkurenčnem trgu.

Zasledovalka Južna Koreja, tretja Kitajska

Druga država na svetu, ki je zagnala lastno 5G omrežje, je Južna Koreja. V kolikor bo tehnologijo širila s takim tempom, je na dobri poti, da postane globalni vodja tehnologije prihodnosti. Nič kaj daleč od podviga pa ni Kitajska. Trg, ki je tam praktično neomejen, bo zagotovo odprl največ inovativnih možnosti v prihodnje.

Sicer pa stroka meni, da si bo država, ki bo uspela pridobiti “5G vodilni položaj”, zagotovila desetletje konkurenčne prednosti. Širitev 5G tehnologije poleg tehničnih posodobitev pomeni tudi povečanje vrednosti starim, že obstoječim tehnologijam, so zapisali na portalu racunalniske-novice.com.

5G tehnologija je t.i. peta generacija celične tehnologije in je naslednji velik preskok hitrosti za brezžične naprave. Cilj 5G omrežja je zagotoviti hitrost prenosa podatkov, ki je 10 do 100-krat hitrejša od trenutnih 4G omrežij. V praksi to pomeni, da bi le v nekaj sekundah na tablični računalnik oz. mobilni telefon prenesli film, avtonomno bi lahko upravljali jeklenega konjička…

Uredništvo