Kdo je Simon Zajc, novopečeni okoljski minister?

Foto: fb

Vodenje ministrstva za okolje in prostor je prevzel Simon Zsjc, kader iz vrst SMC in sedaj že bivši državni sekretar. Po mnenju predsednika stranke SMC naj bi šlo za osebo, ki bo nadaljeval kontinuiteto Jureta Lebna, ki je “odšel” zaradi afer povezanih s projektom “Maketa 2 TIR”.

Cerar o Zajcu: “zanesljivo sposoben za koordinacijo ljudi, zelo se je izkazal kot poslanec, podpredsednik odbora za kmetijstvo in član SMC

Simon Zajc je rojen 25. junija 1980, po izobrazbi je diplomirani varstvoslovec, znanje pa je “vnovčil” kot upravljalec voznega parka večjih podjetij ter vodil tudi podjetje za video produkcijo in snovanje mobilnih aplikacij. V politiko je vskočil po parlamentarnih volitvah 2014 kot kader SMC in poleg poslanskega sedeža bil še podpredsednik državnozborskega odbora za kmetijstvo. Zadnjega pol leta je na okoljskem ministrstvu opravljal naloge državnega sekretarja kar pomeni, da so mu težave enega izmed zahtevnejših ministrstev znana.

Sicer pa se odpira vprašanje, kako močno podporo bo Zajc imel s strani ostalih ministrov, saj se je po odločitvi stranke SNS (beri Jelinčiča), da trguje z aktualno vlado, stranko SMC dalo na stranski tir!

Uredništvo