Koalicija je v kali zatrla predvolilno obljubo Roberta Goloba

Poslanci so na včerajšnji izredni seji glasovali o predlogu sprememb Zakona o dohodnini, ki bi mladim do 26. leta starosti na podlagi oprostitve plačila davka na dohodek ne glede na vrsto dohodka omogočil višje neto izplačilo. Omenjeni ukrep je pred volitvami že napovedala Slovenska demokratska stranka, enako je v času predvolilne kampanje obljubil Robert Golob.

Poslanska skupina SDS je predlog sprememb zakona, ki bi to omogočil, vložila v novem sklicu Državnega zbora, poslanci koalicije pa so go kljub obljubam pred volitvami gladko zavrnili.

Janez Magyar – SDS

O predlogu so glasovali tudi pomurski poslanci. Vodja Kluba pomurskih poslancev Jožef Horvat in poslanec madžarske narodnostne skupnosti Ferenc Horvath zaradi odsotnosti nista glasovala, predlog je podprl poslanec SDS Janez Magyar.

 

 

Proti temu, da se mladim do 26. leta starosti omogoči oprostitev plačila dohodnine, so glasovali Vera Granfol, Darko Krajnc, Tine Novak in Sara Žibrat iz Gibanja SVOBODA ter Damijan Zrim iz SD.

V relativno kratkem času je koalicija povozila že nekaj predvolilnih obljub. Podobno so poslanci Gibanja Svoboda, SD in Levica zavrnili predlog sprememb zakona o šolski prehrani.

M. Z.