Kdo pomaga Zoranu Jankoviću, da še ni za “zapahi”?

Vir :www.ljubljana.si

Po krajšem zatišju, ko smo tudi na našem portalu poročali o “napaki” tožilstva, ki kljub tehtnim materialnim dokazom kar dve leti ni uspelo vložiti obtožnice zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića (preiskovalna sodnica pa je z izdajo sklepa zahtevala predajo materialnih dokazov-posnetkov prisluškovanj), na dan prihajajo s strani policije posnete vsebine Jankovićevih “packarij”. Če jih za javnost ne bi pridobil in z vsebino razkril spletni portal Pod črto, bi verjetno posnetki bili zaradi Sklepa preiskovalne sodnice kmalu uničeni!

Na posnetkih, ki so jih s prisluškovanjem pridobili policisti Janković “pomaga” farmacevtki do službe za nedoločen čas, v zameno pa zahteva spolne usluge, “polni svoj žep” tako, da za vsak posel med občino Ljubljana in Komunalnim podjetjem Ljubljana zahteva podkupnino!

Spomnimo, da NPU (Nacionalni preiskovalni urad) in specializirano državno tožilstvo Jankoviča preiskujeta že pet let. Domnevno so ugotovljene številne goljufije pri projektu Stožice, pranje denarja preko podjetja Grep (ta je zakrožil celo do rokometnega kluba Krim od tu pa na račune Jankovičevih podjetij!), ponarejanje listin s povodom pridobitve kredita za Grep, fiktivne pogodbe, napeljevanje in pritiski k nakupu prostorov v Stožicah s strani podjetja Energetika Ljubljana po “napihnjenih cenah” in sum oškodovanja črpanja EU sredstev. Vse to s tehtnimi materialnimi dokazi in sedaj še ta nova razkritja, ki jih je pridno pridobila policija, dokaze vložila na specializirano državno tožilstvo toda, TO ŠE ZOPER ZORANA JANKOVIĆA NI SPISALO OVADBE!

In kaj pravi Zoran Janković?

“Gre za neutemeljene obtožbe, nastale na izmišljenih in neupravičenih podtikanjih! Več kot očitno je, da se bližajo volitve, katerih je nekatere strah, zato javnosti kar naprej ponavljajo zadeve, ki so bile v petih letih že neštetokrat povedane”. Očitno torej je, da župan Jankovič ve, da mu nič ne more do živega. Je res tako zaverovan v svoje “branitelje”, kot je to svojo moč izkazoval že na Hrvaški TV v juniju 2014 (podrobno poslušajte na https://youtu.be/IRFW6Tw04VU)

Toda, “spoštovani” župan Zoran Janković, te dokaze je predala generalna državna tožilka Blanka Žgajnar, ko je očitno ocenila, da tako več ne sme iti naprej. Če vas ščitijo tisti, ki bi vas smeli najmanj in dokazali, da “bič za vse enako “poje”, pa je tokrat napočil čas, da vam spoštovanje odkloni pretežni del poštenih Slovencev. 

Uredništvo