Kdo so župani po včerajšnjem drugem krogu lokalnih volitev v Pomurju?

Vir:demokracija

Včerašnja nedelja je bila v nekaterih občinah v Pomurju volilna. Občanke in občani so se namreč o svojem županu odločali že drugič, tokrat v t.i. drugem krogu lokalnih volitev. Po še vedno neuradnih rezultatih so pomurski župani postali:

V Občini Lendava so občani več glasov zaupali Janezu Magyaru, kandidatu stranke SDS s podporo stranke NSi, ki je zbral 53,26%, njegov protikandidat Dejan Süč pa je zbral 46,74 %.

V Občini Turnišče je več glasov zbral Borut Horvat, kandidat stranke SDS, ki je zbral 56,30 % glasov, njegov protikandidat mag. Stanislav Sobočan, kandidat stranke NSi pa je zbral 43,70 % glasov.

V Občini Tišina je 68,06 % glasov občanov zaupalo staremu županu Francu Horvatu, njegov protikandidat Ivan Horvat, kandidat stranke NSi s podporo stranke SDS pa je zbral 31,94 %.

V Občini Cankova je postal župan Danilo Kacijan, kandidat Darka Kereca in skupine volivcev, ki je zbral 66,64 % in premagal dolgoletnega župana Draga Vogrinčila, kandidata Stanislava Wolfa in skupine volivcev, ki je zbral 33,36 %.

V Občini Radenci je več glasov zbral Roman Leljak, kandidat Maje Rožman s podporo volivcev, ki je zbral 53,01 %, njegov protikandidat Emil Šmid, kandidat stranke SD pa je zbral 46,99 % glasov.

V Občini Gornja Radgona je župan postal Stanko (Stanislav) ROJKO, kandidat Roberta Živkoviča in skupine volivcev, ki je zbral 70,85 %, njegov protikandidat Dušan ZAGORC, kandidat stranke SMC pa je zbral 29,15 %.

V Občini Apače je župan postal dr. Andrej Steyer, kandidat stranke SDS, ki je zbral 50,75 %, njegov protikandidat Zvonko Bevk, kandidat Aleksandra Bevka in skupine volivcev pa je zbral 49,25 %.

V Občini Ljutomer je svoj stolček obdržala mag. Olga Karba, kandidatka dr. Mirana Puconja in skupine volivcev z Olgo in ekipo Sr(e)čno naprej, ki je zbrala 55,54 %, pred Dejanom Karba, kandidatom stranke SD, ki je zbral 44,46 %.

V Občini Ormož je postal župan Danijel Vrbnjak, kandidat stranke SDS, ki je zbral 55,70 %, pred Alojzom Sokom, kandidatom Marije Kolmanič in skupine volivcev, ki je zbral 44,30 % glasov.

Uredništvo