Vrhovni sodnik Branko Masleša, trenutno vodja kazenskega oddelka na vrhovnem sodišču, sicer pa nekdanji predsednik vrhovnega sodišča in bivši predsednik sodnega sveta je na Pop TV in v Delu pojasnil “svojo zgodbo” o izobrazbi.

 

Pokazal je že tretjo različico diplome, drugačno od tistih dveh, ki sta doslej izvirali iz sarajevske pravne fakultete in celo iz vrhovnega sodišča.

Masleša je izrazil hudo užaljenost, da mu je sodni svet, ki mu je tako ali tako kupoval čas, naložil predložiti verodostojne listine o svoji izobrazbi. Šele po nekaj tednih molka je upal stopiti pred medije, točneje na televizijo z natančno zrežiranim intervjujem, na katerem celo bere z listka. V oči bode dejstvo, da ta televizija o primeru Masleša doslej ni niti poročala!

foto: nova24.si

Zanimivo je, da so nekateri novinarji osrednjih medijev v primeru afere “Masleševa diploma” povozili same sebe. Še nedolgo nazaj so preganjali poslanca Branka Simonovića, dokler ni poslanec Desusa, ki sicer podpira trenutno koalicijo, pokazal svoje diplome. V primeru nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča je bilo popolnoma drugače.

Igor E. Bergant, novinar javne RTV Slovenija in voditelj Odmevov in Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge Dela sta lepa primera družinskih zvez in siceršnje povezanosti med nekdanjimi družbenopolitičnimi delavci. Tako partnerica Alija Žerdina  dr. Tadeja Jelovšek , kakor tudi žena novinarja Berganta Vesna Bergant Rakočević sta sodnici,  slednja celo predsednica Slovenskega sodniškega društva.

foto: nova24tv.si

Dejstvo je, da si tako sodniška kakor novinarska kasta zelo dobro predstavljata, kaj vse se lahko zgodi, če Masleša prizna, da ni izpolnjeval pogojev postati sodnik v Sloveniji. Posledično padejo vse sodbe, kjer je sodil Masleša, kar bi vodilo dobesedno do zloma slovenskega pravosodja. Zaradi tega vsi čakajo na čimprejšnji odhod Masleše v pokoj, da afera potihne in da še naprej živijo v obljubljeni deželi, ki jim je bila podarjena v času revolucije po letu 1945.

 

 

 

C. U.

vir: požareport.si