Kdo vse pomagal Jankovićem, da po 8 letih pravde ne bodo plačali 8 MIO EUR davčnega dolga

Kdo se smeje v Sloveniji

Jankovićevim ne bo treba plačati 8 milijonov evrov davka na dodano vrednost in obresti po odločbi Finančne uprave RS (Furs) iz leta 2012

Po 8 letih je znan sodni epilog. Jankovićem ne bo potrebno poravnati 8 MIO EUR in pripadajoče obresti vse od leta 2012, je odločilo sodišče. Dolg je namreč pred davnimi osmimi leti podjetju Electa še naložil Furs.

To še ni vse, kar 29 MIO EUR dolga Jankovičem odpisali že lani (95 % od celotnega dolga). Spomnimo posmehljiv pogled, ko je bilo za upnike javljeno, da je Okrožno sodišče v Ljubljani sprejelo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Upniki podjetja, med katerimi je slaba banka nekdanje banke Hypo Alpe Adria, bodo do konca leta 2021 prejeli petodstotni delež svojih terjatev.

Kot kaže, moraš biti prvorazredni, blizu pripadnikom globoke države in tako nedotakljiv. Takrat si lahko privoščiš Čeferine in potencialno mrežo izbranih sodnikov, ki bodo prevzeli primere in si medsebojno svetovali, kako bo primer za prvorazrednega dobljen. Tako pač bo, dokler se bodo nekateri s figo v žepu oklepali oblasti in se smejali v obraz svojim volivkam in volivcem, razmišlja bralec našega spletnega portala, katerega ime hranimo v uredništvu.

Uredništvo