“Kjer gori smo mi, kjer se krade, ste vi” sporočajo gasilci vladi RS!

Vir:Pixabay

Tudi predstavniki sindikata gasilcev se zavedajo, da v pogajanjih glede povišanja plač ne smejo popustiti. Tako, kot je vlada že popustila zdravnikom, policistom, vojakom…vsem javnim uslužbencem do 26. plačenga razreda, se tudi sami zavedajo, da brez zaostrovanja ne bodo dosegli želenega cilja. Izhodišča in argumente, ki so jih oblikovali, se držijo in nič ne kaže, da nameravajo popustiti. Končno jim je odprl vrata sam premier Cerar, zato bododo nadaljevanja pogajanj s Koprivnikarjem ter Katičevo prav gotovo potekala zelo drugače. Če ne, sledi stavka, so že odločeni!

“Ko vrag vzame šalo, potem se nekaj premakne” pravi Aleksander Ogrizek!

Predsednik Sindikata poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek je povedal, da si je premier skupaj s Katičevo (ministrico za obrambo) in Koprivnikarjem (minister za javno upravo) v sredo vzel cca. 45. minut časa in ima občutek, da jih le ta razume. Švarc, sekretar sindikata pa meni, da je ključno, da so uspeli pokazati in dokazati, da ne rušijo razmerij med uniformiranimi javnimi uslužbenci, kakor jim to očita Koprivnikar, poroča spletni portal siol.net.

Cerar pričakuje zaključevanje pogajanj in dogovor, gasilci so že pripravili stavkovni odbor!

Sindikat predsedstva poklicnih gasilcev je že imenoval stavkovni odbor in tudi stavkovne zahteve že pripravil. Kot smo že poročali, se med predstavniki poklicnih gasilcev in predtavniki vlade že kar nekaj časa “bije boj” za dvig plač. Minister Koprivnikar je (pre)večkrat namignil, da ima predvsem vodstveni kader v gasilskih vrstah prevelike apetite in bi rušil sedanja razmerja med “uniformiranci”, le ti pa opozarjajo na anomalije, ki jih je sedaj potrebno odpraviti. Sicer pa so si enotni glede dviga izhodišč (osnovni plačni razred) poklicnim gasilcem do 26. plačnega razreda, ker bi do uveljavitve moralo že priti v mesecu juniju, pa so si pogajalci na strani vlade ta deli vzeli za model “palica – korenček”!

Bosta Koprivnikar in Katičeva po sredinem pogovoru pri Cerarju končno pokleknila in v celoti sledila zahtevam Sindikata poklicnih gasilcev ali pa bomo videli prvo stavko poklicnih gasilcev po osamosvojitvi RS?

Uredništvo