Klemen Peran: “Vlada RS je edina na svetu, ki je pomagala študentom z enkratno denarno pomočjo” in se zahvalil

Predsednik ŠOS se je zahvalil Vladi RS

“Mislim, da je vlada Republike Slovenije edina vlada v Evropi oziroma bi lahko rekli kar na svetu, ki je direktno pomagala študentom z enkratno pomočjo, s katero smo bili zelo zadovoljni,” se je za vladno pomoč študentom zahvalil predsednik Študentske organizacije Slovenije Klemen Peran

Predsednik Študentske organizacije Slovenije Klemen Peran se je Vladi RS zahvalil za pomoč, ki je edina v Evropi podarila študentom neko finančno nadomestilo. Izpostavil je, da bi se po njegovem sicer sredstva lahko porazdelila bolj enakomerno, glede na obseg dela preko študentske napotnice. Toda, dodal je, da je pomoč študentom večkratno dobrodošla.

Spomnimo, da se je Vlada RS takoj po prevzemu oblasti 13. marca 2020 spopadla s hudo zdravstveno in gospodarsko krizo. Vzporedno z zajezitvijo epidemije z izjemnimi rezultati je ustanovila posebno svetovalno telo s strokovnjake različnih pogledov iz sveta ekonomije, davčne politike in podjetništva. Vodil jo je dr. Mateja Lahovnika, nekdanji gospodarski minister v Pahorjevi vladi, danes pa profesor ekonomije.

Uredništvo