Že peta uspešna organizacija

Pohod Vsi smo zmagovalci je že petič organiziralo Goričko drüjštvo za lepše vütro v sodelovanju za Javnim zavodom Krajinski park Goričko in Vulkanijo.

Po začetnem ogrevanju in registraciji v grajskih prostorih ter žigosanju v Izkaznico pohodnik/pohodnica, je sledila skupinska fotografija pred gradom. Vodenje pohoda je prevzela Danijela Krpič, sicer direktorica Vulkanije in dobra poznavalka poti, razgledov in zanimivosti v občini Grad.

Pohodniki so se odpravili na pot v čudovitem sončnem vremenu v zimsko goričko krajino. Pot jih je vodila po poti do kripte, grobnice, kjer so bili pokopani nekdanji lastniki gradu Széchenyi. Kripta ima status kulturne dediščine. Pot so nadaljevali do marofske kapelice, prav tako kulturne dediščine in se povzpeli na Kranjčev breg na 239,5m nadmorske višine, kjer so v gozdnem vrtu Korina imeli krajši postanek ob čaju iz samovarja, ki sta ga pripravila Monika in Lovro.

Pot je vodila naprej po slemenu do Majčevega brega, kjer so se pohodniki spustili v dolino Gračkega potoka. Ustavili so se v opuščenem kamnolomu vulkanskega tufa, ki je sodi med naravne vrednote državnega pomena. V Pörgo (spodnji del kraja Grad) so prispeli malo po trinajsti uri po približno osmih kilometrih prehojen poti.

Zaključek pohoda je bil v Gostilni RAJ ob topli enolončnici in prijetnem klepetu. Predsednica Goričko drüjštvo za lepše vütro in koordinator pohodov v Izkaznici, Jože Rituper sta razdelila priznanja najzvestejšim pohodnikom v letu 2023. Javni zavod Krajinski park Goričko je nagrajencem podaril še letni koledar.

Besede predsednice Marjetke Škafar so bile pohvalne in spodbudne saj je tudi v letošnji Izkaznici vpisanih 35 pohodov v različnih krajih in v organizaciji raznolikih društev, ki vabijo k pohodom z namenom, da se ljudje med seboj spoznajo in povežejo, da spoznajo prečudovito Goričko in njegovo naravo ter kulturno dediščino in se pri tem naužijejo svežega zraka, razgibajo telo in poskusijo kulinarične dobrote.

M.Z.