“Ko se bo posameznik kot državljan postavil na prvo mesto, bomo začeli živeti v demokratični državi”, pove dr. Ivan J. Štuhec!

Foto: Pomurske-novice

Na včerajšnjem družabnem večeru z gostom dr. Ivanom J. Štuhecom, ki se je “zgodil” ob 18.00 v PIŠK (Pokrajinska in študijska knjižnica) Murska Sobota, so slušatelji spoznali ideološka ozadja, ki danes Slovenijo še vedno zapirajo v okove nekdanjih političnih sistemov in družbenih praks.

V uvodu predstavitve je slušatelje nagovoril generalni sekretar VSO (Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve), dr. Božo Predalič, ki je povdaril pomen negovanja tistih vrednot, na katerih je nastala in obstala samostojna Republika Slovenija in na katerih “stoji Evropa”.

Foto: Pomurske-novice

Dr. Štuhec je v izhodišču predstavil naslovnico knjige “Slovenija brez Patrie in Zvonov” in jo “orisal” skozi zaporniško lino. Tudi ptič, Črni kos kot je povedal, na lini ni brez razloga. S tem uvodom pa je “odprl” čas dogodkov, ko tudi procesa Patria in Zvon nista nastala brez razloga. Prvi je bil izvožen na Finsko, drugi v Italijo, izbiri države pa sta bili premeteno in skrbno izbrani. Spomnimo, da sta v obeh primerih v “režiji” procesa, ki sta Janeza Janšo privedla v zapor, finančni holding Zvon 1 in Zvon 2 pa zlomila, sodelovala Drago Kos in raziskovalni novinar Rok Praprotnik. Oba sta za nagrado “režisiranja” pristala na plačilni listi NLB, Praprotnika pa se bomo spomnili tudi kot namestnika predsednika protikorupcijske komisije v času, ko je KPK (Komisija za preprečevanje korupcije) vodil Goran Klemenčič (slednji je vodenje KPK prevzel od Draga Kosa). Štuhec je osvetlil tudi poznejše resnice, ki so prihajale v ospredje. Proces Patria, kot zaključi, je bil 100 % VELIKA LAŽ, s točno določenim namenom, da se v letu 2014 in pozneje ob prihajajočih volitvah vpliva na volilno telo. Za primer ZVONOVI pa, da gre najmanj za 50 % laž, saj je uradni dokument t.i. Sanacijski načrt razkril, da je bila finančna luknja le 400 MIO EUR in ne 800 MIO EUR, kot se je v času vlade Pahorja in pozneje Bratuškove prikazovalo. Takrat je ozadja razkril novinar Jager, s Sanacijskim načrtom pa so se strinjali vsi upniki, le NLB je “pritisnila na zavoro”. Dejstva, da se je Holding Zvon namerno “potopil” s strani bank (beri UDBOVSKEGA OKOLJA), kaže tudi poznejša prodaja Heliosa (nakup 160 MIO, prodaja 560 MIO) ter še danes živečega in dobro stoječega podjetja T2 (to je recimo dobilo tožbo proti Telekomu po uradnih podatkih v višini 70 MIO EUR, po neuradnih pa dobrih 150 MIO EUR), ki sta bili eni izmed dobrih naložb Holdinga ZVON1 in ZVON2.

Skozi šolski sistem gredo generacije, ki o krščanstvu in religiji ne vedo nič, če le kaj, pa s predsodki!

Štuhec je nadaljeval, da se v Sloveniji osvobajamo prehajanja med totalitarizmom in oligarhijo ter tu in tam okusimo prave vrednote demokracije. Povdari, da, ko bomo v Sloveniji vzpostavili temeljni koncept za razumevanje države, ki posameznika kot državljana postavi v ospredje, bomo resnično vzpostavili pogoje življenja v demokratični državi.

Ko bomo v Sloveniji vzpostavili temeljni koncept za razumevanje države, ki posameznika kot državljana postavi v ospredje, bomo resnično vzpostavili pogoje življenja v demokratični državi. Kmalu?

Uredništvo