Ko so protestniki “miroljubno” napadali policiste, so se tudi oni odzvali “miroljubno”. Fairplay se temu reče

Foto: twitter (LM)

Vabljeni na vseslovenski protest za predčasne volitve in proti policijskemu nasilju v petek, 28. maja ob 18.00 na Prešernovem trgu! Povabimo svoje prijatelje, pripeljimo svoje družine! Vsi v Ljubljano! DovolJJ, tako deli objavo v Skupini v podporo Ivanu Galetu Izidor Jančar.

Morda je slika naslednjega: stati in besedilo

 

In razlog?

Petkovo dogajanje na “miroljubnem protestu, ki se je odvijal na Trgu republike. Tam naj bi prišlo do nezaslišanega policijskega nasilja z nesorazmerno uporabo sile.

So res možje v modrem, kot jih opisuje Dušan Pavlič bili vodeni s strani “odstopljenega ministra Hojsa”. So res s togimi predmeti napadli ženske, starejše, celo mladoletne osebe, ki so uveljavljale ustavno pravico do mirnega protesta?

“Vse očitke v policiji zavračamo. Uvodoma pojasnjujemo, da policija nikakor ne ovira pravice do mirnega zbiranja ljudi. Glede petkovega shoda pa, da je šlo za neprijavljen shod. Policisti so že pred shodom zaznali posameznike, ki so prinašali predmete, ki jih ni dovoljeno prinašati na shod, šlo je za palice in pirotehniko,” so v pojasnilu in obvestilu za javnost glede protestnega shoda, ki je v Ljubljani potekal v petek, 21. maja 2021, zapisali na policiji.

Kot so še pojasnili, so policisti za vzpostavitev javnega reda in zagotovitve lastne varnosti  sorazmerno uporabili telesno silo (odrivanje oseb), zoper posameznike pa tudi sredstva za vezanje in vklepanje. Dve osebi so pridržali (za čas zbiranja obvestil zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja). V enem primeru je storilec uporabil fizično silo (zamah z roko), v drugem primeru je z odrivom s silo telesa poskušal preprečiti uradno dejanje (vir: Nova24 TV).

Komentarji:

Dušan Pavlič pa pri tem v skupini Prijatelji, ki jim je všeč Janez Janša zapiše
“Miroljubni protest ola la…smo videli miroljubne kako so skakali v policaje….in spet pozivajo…policija pripravite se…
“V vsaki normalni državi (zahodni) bi jih že zdavnaj dobili. To, pravico do svobodnega protesta pa si razlagate po svoje in ga tudi izkoriščati za propagando vašega propadlega komunističnega sistema”, pa zapiše g. Mario Čep v enem izmed komentarjev.
Uredništvo