Preteklih 24 ur

Preteklo nedeljo so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, kjer so se tri osebe lahko telesno poškodovale, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 9:20 uri so bili obveščeni, da je v ostrem ovinku izven naselja Dolič prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in voznikom motornega kolesa. Policisti so ugotovili, da je kolesar med vožnjo navzdol v ostrem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti padel in trčil v nasproti vozečega motorista. Pri trčenju sta se oba lahko telesno poškodovala. Ob 21.45 je v Ljutomeru zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padla voznica e-skiroja. Pri padcu se je lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino mobitela in nasilje v družini. Nasilnežu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.

M.Z.