Komu je “ušlo” kurilno olje v radensko kanalizacijo?

Foto:Pixabay, slika je simbolična

V Radencih je prišlo do onesnaženja kanalizacijske vode. Po prvih ugotovitvah je prišlo do izteka kurilnega olja na neznani lokaciji, ki je nato po kanalizacijskih ceveh priteklo v zbiralnik čistilne naprave. Nadaljnje širjenje so preprečili radenski gasilci.

Sicer pa so na pustni torek pomurski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč (končale so se z materialno škodo), štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali eno osebo, onesnaženje vode, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in povoženje divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino stenskih panelnih plošč, poškodovanje fasade na stanovanjski hiši in zatajitev denarja na bankomatu.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki je kršil javni red in mir na javnem kraju in se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan v prostorih za pridržanje na Policijski postaji v Murski Soboti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

Uredništvo