Konec drugorazrednosti, napovedal Janez Janša

Vir:nova24tv.si

Janez Janša je na sobotmen 11. kongresu stranke SDS dobil popolno zaupanje delegatov kongresa in bo predsednik stanke SDS še naslednji mandat. S programom “Slovenija v srcu” pa je stranka napovedala neusmiljen boj za izkoreninjenje drugorazrednosti v Republiki Sloveniji.

Družina si zasluži posebno mesto v programu “Slovenija v srcu”

Janez Janša izpostavi, da si družina zasluži svoje ministrstvo in, da bo ločena od socialnega resorja. Za družine, ki bodo dobile otroka bo zagotovljen kredit, kjer bo glavnica zmanjšana za najmanj 20%.

Vlaganje v človeka

V Sloveniji ne more biti drugorazrednih. Vsak, ki je rojen v RS in to ne glede v kako situirani družini, bo dobil priložnost, da razvije ves svoj potencial. V stranki SDS napovedujejo skrb in boj za vsakogar, ki se bo v lastni domovini počutil drugorazrednega.

Konec birokracije, še posebej za podjetnike in kmete

V RS se ne da normalno ustvarjati in živeti s kar 20.000 vladnih uredb in zakonov. Janša izpostavi, da ima stranka pripravljen konkreten program za debirokratizacijo države, posebna skrb pa bo namenjena tistim, ki dobro delajo in gospodarijo.

V zdravstvu bo spet vzpostavljen red

Ker ni reda, se lahko govori o potrebnih reformah, o pomanjkanju denarja o novih prispevnih stopnjah…Žal so to le slabi izgovori.

Poštene volitve in normalnost brez sovražnikov v političnem prostoru

Janša poziva k poštenim volitvam, takšnim, po katerih si bodo lahko tako poraženci kot zmagovalci iz različnih strank segli v roko.

Ob koncu svojega nagovora Janša povabi k sodelovanju vse, ki jim pogum ni tuj in, ki so se pripravljeni potruditi za skupen cilj. Pozval je vse stranke, civilna združenja in posameznike. S “Svoboda Sloveniji”! in “Bog živi Slovenijo”! je zaključil.

Na 11. redne kongresu so spregovorili tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban, presednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc, predsednik stranke SLS mag. Marko Zidanšek, predsednik Centra za evropske študije Wilfried Martens in nekdanji predsednik slovaške vlade Mikulaš Dzurinda, navaja vir nova24tv.si.

Uredništvo