Konec vladanja Karla Erjavca kot “liderja” stranke Desus?

Foto: Pixabay

Kot smo že napovedovali v času volitev za EU poslance Evropskega parlamenta, ko se je že šušljalo, da je s predsednikom stranke Desus Karlom Erjavcem konec, je kot kaže napočil ta čas. V stranki Desus namreč Erjavca več ne želijo na ključnem mestu, želijo sklicati kongres in Erjavcu dati “nogo”. Ključen razlog naj bi bil “dil” Erjavca za komisarsko mesto v Bruslju!

Erjavec se “dila” za komisarski položaj, pri tem se povezuje z levosredinskimi strankami

Kot kaže, je večina članov stranke mnenja, da prave prihodnosti stranke Desus z Erjavcem več ni. Nekaj očitnih spodrsljajev, ki jih je v pretežni meri zakrivil ravno Erjavec v preteklih letih, so izbile dno v času državnozborskih in EU volitev. S tem se v stranki mnogi sprašujejo ali stranka v prihodnje sploh še lahko “prebije” parlamentarni prag. Toda, Erjavec ni od danes, zato seveda cilja po mamljivem in dobro plačanem mestu, tokrat za komisarski položaj, v zameno pa je pripravljen prepustiti predsedniško mesto stranke Desus nekomu drugemu. Komu? V našem prispevku smo že govorili o Igorju Šoltesu, kateremu s pomočjo volilne baze Desus ni uspelo ponoviti mandata EU poslanca. Vrnitev “bolj” v politiko je tako samoumevna, še posebej, ker je potrebno za vladanje levih strank ponovno strniti vrste. Toda, bo Šoltes dovolj, da se volilna baza Desus ponovno prebudi ali pa so pretežno upokojenci končno dojeli, da prihaja čas za prevetritev in bodo dali možnost vladanja strankam, ki so se v preteklosti že dokazale in poskrbele za boljši jutri tudi njim?

Bo Šoltes dovolj, da se volilna baza Desus ponovno prebudi ali pa so pretežno upokojenci končno dojeli, da prihaja čas za prevetritev in bodo dali možnost vladanja strankam, ki so se v preteklosti že dokazale in poskrbele za boljši jutri tudi njim?

Uredništvo