Konoplja najučinkoviteje nad zdravstvene težave!

Vir:Pixabay

Konoplja tudi v Republiki Sloveniji počasi a vstrajno prihaja v ospredje kot učinkovita rastlina za lajšanje mnogih zdravstvenih težav pri človeku. Da je učinkovita tudi v pimerih težjih obolenj, priča mnogo ozdravljenih ljudi, ki do nje prihajajo preko različnih kanalov, danes pa znanstveniki vse bolj dokazujejo zdravilne učinke predvsem kanabinoidu imenovanem CBD.

Terapevtski učinki ob vezavi na endokanabinoidni sistem v človekovem telesu!

Endokanabinoidni sistem se pri človeku nahaja praktično po celem delu telesa. Z vnosom CBD-ja v telo, se le ta v celicah veže na kanabinoidne receptorje, ki iz različnih razlogov (bolezni, porušeno ravnovesje) sami ne opravljajo celostne “zdravstvene” naloge. Ravno te pa skrbijo za naše dobro bočutje, občutke bolečine, spomin, apetit ter na delovanje imunskega in živčnega sistema.

Iz naštetih terapevtskih učinkov konoplje tudi uradna medicina vse bolj priznava njeno moč, vendar svari, da pa naj bolniki ne verjamemjo v čudežne ozdravitve. S tem opozarjajo, da se naj bolniki z različnimi težje ozdravljivimi vrstami bolezni najprej obrnejo na uradno medicinsko pomoč in se o dodatnih terapijah (tudi konoplje), posvetujejo z njimi.

Sicer pa CBD iz rastline konoplje učinkovito lajša mnoge težave praktično pri vseh vrstah boleznih, tudi duševnih.

Uredništvo