Konstitutivna seja Državnega zbora 22. ali 23. junija!

FBJJ

Predsednik republike Borut Pahor bo za 22. ali 23. junija sklical konstitutivno sejo Državnega zbora RS. Seveda do tega datuma liderji posameznih strank ne mirujejo, ampak so že včeraj začeli s pogovori (tako ali drugače). Na začetek le teh jih je že v nedeljo povabil zmagovalec volitev, predsednik stranke SDS, gospod Janez Janša.

Po konstitutivni seji 30 dni, da Pahor predlaga kandidata za mandatarja!

Predsednik države Borut Pahor bo prav gotovo (to je v svoji nedeljski izjavi že nakazal) prvo priložnost za sestavo Vlade RS ponudil absolutnemu zagovalcu, prvaku stranke SDS, gospodu Janezu Janši. Stranka je namreč na nedelsjkih volitvah z več kot 10% premagala zasledovalko, Listo Marjana Šarca (LMŠ). Čeprav se je v nedeljo s strani vodij strank precej govorilo, da bi LMŠ, SD, SMC in Levica naredili vse, da do sestave vlade s strani Janše ne bi prišlo, pa bodo pogovori prav gotovo odpirali vse kaj drugo. Kombinatorika sestave vlade s strani Šarca (drugouvrščen) kaže namreč precej več negotovosti in nevarnosti, kar se “liderji” strank prav gotovo zavedajo. Voditi vlado s šestero strank raznolikih interesov in to celo s strani novinca Šarca je skoraj misija nemogoče. Ali?

Sicer pa je Janša že dokazal, da je sposoben sestaviti vlado, ki ima trdne temelje za potrebne spremembe v Sloveniji. Tudi nedeljska izjava glede odprtih vrat za pogovore z vsemi, ki Sloveniji želijo dobro, je dobra popotnica za prihodnost Slovenije!

Uredništvo