Kontrola na mejnih prehodih, migranti pa kar čez polja in gozdove

Vlada je je prejšnji teden izdala Odlok o uvedbi začasnega ponovnega nadzora na notranjih mejah Republike Slovenije z Republiko Hrvaško in Madžarsko in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Na mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko je minulo soboto bil uveden ponovni nadzor, ki naj bi po prvih napovedih trajal do 30. oktobra 2023. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je seveda kaj hitro ugotovil, da bo “začasni” ponovni nadzor potrebno podaljšati, saj število nedovoljenih prehodov meje ne pojenja.

Policisti so v soboto na mejah sicer prijeli enega prevoznika ilegalnih migrantov, medtem ko je mejo na nedovoljen način mimo mejnih prehodov prečkalo veliko ljudi. Med tem, ko sta Avstrija in Italija na meje s Slovenijo poslale vojsko, je Vlada Roberta Goloba sprejela ukrep, ki je pesek v oči državljanom ob meji, ki se počutijo vedno bolj ogroženi.

Slikovita prispodoba vladnega ukrepa, ki je zaokrožila po socialnih omrežjih, veliko pove o pristopu Golobove vlade do reševanja vseh problemov. Še vedno smo priča obljubam, ki jih zasledimo zapisane z debelimi črkami na naslovnicah vladi naklonjenih medijev, rezultati pa so kaj hitro vidni v denarnici slehernega davkoplačevalca.

M.Z.