Kučan poskrbel, da so medkoalicijski spori pred ponovnim sprejetjem slabega proračuna zglajeni?

Foto:fb

Vse kaže, da so domneve spletnega portala Požareport na mestu. Pred kratkim so namreč v svojih prispevkih večkrat namignili, da se Milan Kučan vse pogosteje (najmanj trikrat) pojavlja med liderji Levica:SD. Vse z enim namenom, umiriti žogo nesoglasij in “slabo” vladati še naprej. Rezultat zadnjega obiska pri Židanu je obrodil sadove, SD je “pokleknila” in hitro sprejela vse, kar ji je bilo pogojeno v parafiranem sporazumu LMŠ/Levica!

SD sprožila dopisno sejo Konference in brez pogojevanj pridobila soglasje za podpis sporazuma LMŠ/Levica!

Spomnimo, da so v stranki SD že komunicirali, da bodo o že parafiranem sporazumu LMŠ/Levica odločali šele na svoji Letni konferenci, ki bo predvidoma v mesecu aprilu. Toda, po mnogih vidnih pojavljanjih Kučan/Židan/Mesec, se je zgodila dopisna seja Konference SD in od včeraj je že znano, da je slednja ZA podpis parafiranega sporazuma. In to brez posebnih zahtev za spremembe, dopolnitve, pogojevanja.

Sicer pa bo do ponovnega glasovanja o Zakonu o izvrševanju proračuna, na katerega je Državni svet vložil veto, prišlo jutri, zato si Šarec utrjuje “sprejem” s podpisom parafiranega sporazuma LMŠ/Levica še z ostalimi koalicijskimi partnericami.

Kot kaže, so interesi vladanja še dovolj sladki, da zapletov po posredovanju samega Milana Kučana ni več pričakovati!

Uredništvo