“Küjamo v nedelo”!

Vir:Pixabay

K današnjemu kosilu smo vam pripravili odlično torto iz gozdnih sadežev ter mascarpone sirom.

Za pripravo cca. 20 kosov torte (premer modela torte 28 cm) potrebujemo:

  1. plast
  • 300 g grancereale piškotov (pol navadnih , pol čokoladnih)
  • 100 g masla
  • 2 veliki žlici sladkorja v prahu
  • žlico ruma.

Piškote zdrobite, dodate na lističe narezano maslo, skladkor v prahu in žličko ruma. Vse skupaj z rokami oblikujte v testo, ki ga nato enakomerno razdelite po pekaču. Pečite 10 minut v prej ogreti pečici na 180 C.

2. plast

  • 750 g mascarpone sira,
  • 1 mala kisila smetana,
  • 150 g sladkorja v prahu,
  • 1 želatina (instant topna v hladnem)
  • 1 vanilijev sladkor

Želatino in sladkor v prahu zmešate ter dodate mascaropne siru in kisli smetani. Zmešajte z mešalnikom, vendar ne predolgo, da zmes ne bi postala preveč tekoča. Zmes prelijete na piškotno testo in postavite v hladilnik.

3. plast

  • 700 g gozdnih sadežev,
  • 110 g kristalnega sladkorja,
  • 1 želatina (instant topna v hladnem)

To plast je priporočljivo narediti najprej, da se ohladi. Zavrete gozdne sadeže skupaj s sladkorjem. Ko se ohladi, primešate želatino, vendar pazite na grudice.

Dober tek!

Uredništvo