“Küjamo v nedelo”!

Vir:Pixabay

Danes bomo pripravili nekoliko pikantneje začinjene ribje kroglice. Čilijeva omaka ali namesto le te kejenska popra, bosta jedi dala posebno “ostrino”.

Za štiri osebe potrebujemo:

  • 450 g filejev bele ribe brez kože
  • 60 ml oz. 4 žlice drobtin svežega polnozrnatega kruha
  • 30 ml oz. 2 žlici nastriženega drobnjaka ali zelenih delov spomladanske čebule
  • 400 gramsko pločevinko paradižnika v koščkih
  • sol in črni poper

Fileje narežemo na kose in jih stresemo v mešalnik. Dodamo drobtine in drobnjak ali spomladansko čebulo. Posolimo, popopramo in obdelujemo toliko časa, da je ribje meso seseklajano (ne v pasto).

Ribjo maso razdelimo na 16 enako velikih kupčkov, ki jih z rokami oblikujemo v kroglice.

V ponev (široko) damo paradižnik in gobe, ki jih segrevamo na zmerni vročini, dokler omaka ne zavre. Dodamo ribje kroglice, pokrijemo ponev in kuhamo cca. 10 minut. Jed ponudimo vročo.

Dober tek!

Uredništvo