SVALJKI IZ SLANINE NA NABODALIH bodo dobra izbira za današnje nedelsko kosilo. Še posebej, če morate nadoknaditi izgubljene kalorije po včerajšnji trgatvi!
Za 4 osebe potrebujemo:
- 225 g grobo sesekljane zelo mastne prekajene slanine
- 75 g drobtin svežega polnozrnatega kruha
- 2 grobo narezani čebuli
- 15 ml/1 žlica sesekljanega zelenega peteršilja
- drobno naribano lupino 1 limone
- 1 beljak
- črni poper
- paprika
- limonina lupina in listki peteršilja za okras
Priprava:
Slanino, drobtine, čebulo, peteršilj, limonino lupino, beljak in poper damo v mešalnik. Obdelujemo, dokler se mešanica ne začne sprijemati. Maso razdelimo na osem enakih delov. Vsak del okoli lesenega nabodala oblikujemo v podolgovat svaljek. Svaljke potresemo s papriko in 8 do 10 minut pečemo pod vročim žarom v pečici ali na odprtem žaru na prostem. Čevapčičem podobne svaljke okrasimo z limonino lupino in zelenim peteršiljem ter ponudimo na vročem limoninem rižu. Poleg pripravimo solato.
Hranilna vrednost/osebo:
- Hranilna moč 128 kcal/536 kJ
- Maščobe 4,7 g
- Nasičene maščobe 1,61 g
- Holesterol 10,13 mg
- Vlaknine 1.33 g
Uredništvo