“Küjamo v nedelo!”

SVALJKI IZ SLANINE NA NABODALIH bodo dobra izbira za današnje nedelsko kosilo. Še posebej, če morate nadoknaditi izgubljene kalorije po včerajšnji trgatvi!

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 225 g grobo sesekljane zelo mastne prekajene slanine
  • 75 g drobtin svežega polnozrnatega kruha
  • 2 grobo narezani čebuli
  • 15 ml/1 žlica sesekljanega zelenega peteršilja
  • drobno naribano lupino 1 limone
  • 1 beljak
  • črni poper
  • paprika
  • limonina lupina in listki peteršilja za okras

Priprava:

Slanino, drobtine, čebulo, peteršilj, limonino lupino, beljak in poper damo v mešalnik. Obdelujemo, dokler se mešanica ne začne sprijemati. Maso razdelimo na osem enakih delov. Vsak del okoli lesenega nabodala oblikujemo v podolgovat svaljek. Svaljke potresemo s papriko in 8 do 10 minut pečemo pod vročim žarom v pečici ali na odprtem žaru na prostem. Čevapčičem podobne svaljke okrasimo z limonino lupino in zelenim peteršiljem ter ponudimo na vročem limoninem rižu. Poleg pripravimo solato.

Hranilna vrednost/osebo:

  • Hranilna moč                                                                                   128 kcal/536 kJ
  • Maščobe                                                                                          4,7 g
  • Nasičene maščobe                                                                           1,61 g
  • Holesterol                                                                                        10,13 mg
  • Vlaknine                                                                                           1.33 g

Uredništvo