“Küjamo v nedelo”!

Vir:Pixabay

Za današnje kosilo smo vam pripravili sladko-kislo ribjo zloženko. Ponudili jo bomo z rjavim rižem in spraženim sladkim zeljem (ALI ŠPINČO). Bele ribe vsebujejo veliko beljakovin, vitaminov ter rudninskih snovi in zelo malo maščob. Kalorična vrednost današnjega obroka/osebo znaša 255 kcal.

Za štiri osebe potrebujemo naslednje sestavine:

  • 60 ml oz. 4 žlice jabolčnega kisa
  • 45 ml oz. 3 žlice svetle sojine omake
  • 50 g sladkorne sipe
  • 15 ml oz. 1 žlico paradižnikove mezge
  • 25 ml oz. 1celo in 1/2 žličke koruznega škroba
  • 250 ml vode
  • 1 zeleno papriko (narezano na rezance)
  • 225 g ananasa v sadnem soku – koščki iz pločevinke
  • 225 g psrsdižnika narezanega na koščke
  • 22 g narezanih šampionov z zaprtimi klobučki
  • 675 g filejev bele ribe Vahnja ali podobne
  • sol in črni poper

Pečico segrejemo na 180 °C. V kozici zmešamo kis, sojino omako, sladkor in paradižnikovo mezgo. Škrobu primešamo vodo in med mešanjem zlijemo v kozico. Ko neprestano mešamo, zavremo in mešamo vse dokler se omaka ne zgosti. Nato nekoliko znižamo temperaturo in kuhljamo še cca. 5 minut.

Dodamo papriko, ananas, sok od ananasa in paradižnik, kar dobro premešamo. Dodammo gobe in dobro pregrejemmo, posolimo in popopramo.

Ribje meso zložimo v nepregorno posodo in jih prelijemo z omako. Nato vse prekrijemo z alu folijo in pečemo 15 do 20 minut (oz.do zmehčanja). Po tem takoj postrežemo.

Dober tek!

Uredništvo