Sezona piknikov je stekla “na polno”. Mojstri žara bodo venomer opozarjali, da meso na žaru nikdar ne sme biti suho. Rešitev: V olje namočen čopič ali vejica rožmarina!
Danes bomo izkoristili pretežno lepo vreme in na žaru pripravili odličen zeliščni biftek.
Za štiri osebe potrebujemo:
- 600 g bifteka
- sol, poper, olje in rožmarin
- timijan, origano, maslo in česen
Maslo najprej nekoliko zmehčamo, nato pa mu “vmešamo” stisnjen česen ter dobro nasekljan rožmarin, timijan in origano. Iz vsebine oblikujemo manjše kocke in jih damo v hladilnik.
Z oljem premažemo meso in ga nekaj časa (uro do dve) hranimo v tesno zaprti posodi. Na pripravljen žar damo odcejano meso in ga občasno premažemo s pripravljeno marinado. Ko je meso pravilno pečeno, ga damo na krožnik, kateremu dodamo še kos do dva zeliščnega masla.
Dober tek!
Uredništvo