Kupčkanje Vlade RS v odhodu – konec nadaljevanja Pomurskega vodovoda!

Župan Občine Moravsek Toplice, gospod Alojz Glavač in župan Občine Tišina, gospod Franc Horvat sta ogorčena nad “kupčkanjem”, ki si ga želi v času “izdihljaja” privoščiti minister za gospodarstvo, tehnologijo in razvoj (MGRT) gospod Zdravko Počivalšek. Namesto zagotovitve denarja za nadaljevanje izvajanja projekta “Pomurski vodovod”, le ponudba v višini “DROBIŽA” za druge projekte!

Namesto “Pomurskega vodovoda” drobiž za mini projekte, jezna župana!

Člani RSR (Razvojni svet Pomurske regije) in člani SR (Svet pomurske razvojne regije) so povabljeni na skupno sejo, kjer naj bi odločali o Dogovoru za razvoj Pomurske razvojne

regije. Žal pa ne gre za predlog sklepa glede nadaljevanja prepotrebnega projekta “Pomurski vodovod” ampak o kompromisnem predlogu drugih projektov z znatno manj zagotovljenega denarja. Gre za predlog izvedbe projektov znotraj programa “Spodbujanje podjetništva in Spodbujanje multimodalne urbane mobilnosti”.

Župan Horvat je že poslal protestni odgovor, ki ga objavljamo!

“Z veliko žalostjo se Vam spoštovani zahvaljujem, za »darilo« odhajajoče Vlade RS Prekmurcem in Prlekom.

Namesto potrjenega Dogovora za razvoj Pomurske Razvojne regije, kamor smo vključili projekte za kolesarske steze, projekte spodbujanja podjetništva in projekt Pomurskega vodovoda II. faza (glej GRADIVO – SEZNAM NAJPOMBNEJŠIH PROJEKTOV) v skupni višini 35 mio€ EU

Nam namenjate »drobiž« v obliki kolesark in obrtnih con v višini 6,6 mio€ EU sredstev!!! Da bi pa ljudem omogočili človeka dostojno življenje, ter mu zagotovili preskrbo s pitno vodo, ki je osnova za življenje pa nas peljete »žejne čez vodo«.

Lepo se iz prejetega gradiva (glej: GRADIVO k TČ.1) , da ne bo Delnega Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, kjer bi lahko vsaj upali da bo sledil celotni Dogovor,  ampak ste poslali Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Pa se sprašujem, kje je zdaj: BOLJE ZA VSE????

A bo žejen Goričanec lahko živel v: SAMOZAVESTNA SLOVENIJA????

Se bo žejnemu Goričancu VRNILO DOSTOJANSTVO LJUDEM????

Franc Horvat, župan Občine Tišina”

Uredništvo