Lendavski župan Janez Magyar s plemenitim dejanjem v pomoč svojim občanom; namesto v Pivki nastanitev v Dolgi vasi

Dobrih teden dni je trajalo, da so se lahko domačini, delavci migranti, vrnili iz sosednje Republike Avstrije, točneje iz avstrijskega Sankt Antona am Arlberga, kjer so že preživljali 14-dnevno karanteno. Območje namreč meji na sosednjo Republiko Italijo, katero območje je med bolj okuženimi v Italiji. Zgodilo se je v soboto, ko jih je do slovenske meje pripeljal avstrijski avtobus, nato pa jim je pot do Zdravstvenega doma Murska Sobota (kjer so bili opravljeni postopki pregleda in vzeti brisi za testiranje zoper okužbo s koronavirusom) in nato do nastanitve v Hotelu Olimpija v Dolgi vasi zaradi še ene, 14-dnevne karantene, organiziral župan Občine Lendava.

 

Poleg prevoza župan poskrbel še za nastanitev v hotelu Olimpija v Dolgi vasi

Kot smo izvedeli, bi morali biti delavci migranti po opravljenih pregledih in testiranju na okužbo Covid-19 odpeljani v 14 -dnevno karanteno v Pivko. Toda, župan Janez Magyar se je za svoje občane (in nekaj iz drugih občin) zavzel in storil vse, da so sedaj nastanjeni praktično doma, v hotelu Olimpija v Dolgi vasi. Po naših informacijah jih je v hotelu 28, od tega naj bi bilo 17 domačinov iz Občine Lendava.

V hotel prispeli v noči na nedeljo ob 00.20 uri

Izvedeli smo še, da je vsakega izmed nastanjenih oseb počakala večerja, ogrete sobe, vsakodnevno pa je za njih organizirana tudi prehrana. Zajtrk in večerjo jim bo namreč zagotovil lastnik hotela Štefan Kočar, kosilo pa jim bo dostavljeno v organizaciji Občine Lendava. Sicer pa je za vseh 27 nastanjenih oseb z odločbo odrejena karantena, prvi rezultati testiranja na okužbo s koronavirusom pa so pokazali okužbo pri sedmih osebah. Odločitev odgovornih institucij, da vsi delavci migranti iz potencialno okuženega območja avstrijske zvezne dežele Tirolske, nadaljujejo karanteno, se je izkazala za pravilno.

Glede na zaplete in zoperstavljanje oblasti v Občini Velenje ob nastanitvi oseb, ki so pripotovali iz Španije, lahko samo zaključimo: “Kapa dol” županu Magyaru.

Uredništvo