Lendavski župan Magyar sporoča: “Poskrbeli smo že za tuje državljane, sedaj pa smo poskrbeli za domače ljudi, za naše občane, za naše sosede, prijatelje, družinske člane.”

Foto:kraji.eu

V enem izmed naših prispevkov (https://pomurske-novice.si/wp-admin/post.php?post=9234&action=edit) smo poročali o vseh prizadevanjih lendavskega župana, da se je iz avstrijske Tirolske vrnilo 28 občanov. Vrnilo v bližino svojih domov, sicer bi bili nastanjeni v Pivki.

Gre za slovenske davkoplačevalce, ki so bili na začasnem delu v tujini, pri vračanju slednjih pa se je vključilo tudi pristojno ministrstvo in veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju. Slednje je organiziralo vse potrebno za vrnitev s prevozom do slovenske meje, Občina Lendava pa je organizirala avtobusni prevoz do lokacije karantene v Dolgi vasi. Gre za gostišče s prenočišči Olimpija, je prebrati v sporočilu za javnost na spletnem portalu občine.

Župan Magyar sporoča svojim občankam in občanom

“Drage Občanke in Občani, pred leti, v ti. »migrantski krizi« je občina skrbela za tuje
državljane, sedaj pa smo poskrbeli za domače ljudi, za naše občane, za naše sosede, prijatelje, družinske člane. Ne gre za turiste, ampak za ljudi na začasnem delu v tujini, ki so že tudi tam prebili dva tedna v izolaciji. Gre torej, še enkrat poudarim, za skupino naših občanov, ki so se vrnili z dela s Tirolske, evropskega žarišča koronakrize, zato je bila odločitev oz. ukrep NIJZ primeren, nujen in sorazmeren. Tako so vsi člani skupine nameščeni v 14 dnevno karanteno in pri vseh so opravili test za covid-19.

Najmanj, kar lahko Lendava zagotovi, je varno okolje, primerna oskrba in strokovna medicinska pomoč. Verjamem, da to naši občani razumejo in da so pripravljeni pomagati. To je bil edini ukrep, ki ga je bilo mogoče sprejeti. Ne pozabimo, da je v naši skupnosti veliko rizičnih skupin. Prav zato je ta rešitev bila tudi preventivni ukrep, ki se je potrdil za najboljšega.
In zdaj je na nas, da preprečimo širjenje okužb in pomagamo tistim, ki so naše pomoči potrebni.

Ostanimo doma,
upoštevajmo navodila stroke in preprečimo širjenje okužbe.”

Uredništvo