Lendavski župan odločno v zagotovitev toplih obrokov za vse upravičence, tudi za srednješolce!

Do toplega obroka vsi upravičenci, od najmlajšega pa vse do srednješolca

Župan občine Lendava Janez Magyar je jasen:” Naši najmlajši, učenci in dijaki, ki so v času ukrepov doma in do toplega obroka upravičeni, ga bodo dobili!”

Lendavski župan Janez Magyar je prisluhnil predlogu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede zagotavljanja toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo. Danes je ministrstvu dal zagotovilo, da Občina Lendava prevzema organizacijo toplega obroka za otroke s stalnim prebivališčem v občini Lendava, ki so do tega upravičeni.

Otroci se na topli obrok prijavijo na šoli, ki jo obiskujejo

Občina Lendava še sporoča, da se topel obrok s strani staršev oz. starejših otrok prevzame na šoli, ki hrano pripravlja. V primeru Občine Lendava bo to na lokaciji Dvojezične osnovne šole I Lendava. Izjemoma občina za otroke, ki ne morejo prevzeti obroka, organizira dostavo toplega obroka tudi na dom.

Župana Magyara smo v večernih urah povprašali, kako pa bo poskrbljeno za najmlajše, torej “vrtečke” otroke. In odgovor župana! “Mislili smo tudi na njih, zato smo že poskrbeli za seznam vseh tistih, ki so upravičeni tudi do slednjega”, tako župan Magyar.

Mislili smo tudi na njih, zato smo že poskrbeli za seznam vseh tistih, ki so upravičeni tudi do slednjega”, tako župan občine Lendava.

Uredništvo