Prijetno s koristnim

V prostorih beltinskega gradu in v okoliškem parku se je minuli teden zvrstil že drugi Kreativni tabor letos, ki ga ob podpori Občine Beltinci skupaj z Zavodom za turizem, kulturo in šport Beltinci organizira Anita Pertoci.

Prvi dan so se udeleženci dodobra spoznali in spoprijateljili, veliko otrok se je med sabo poznalo že od lanskega tabora. Ekipne igre do bile del preizkusa vztrajnosti, slikanje sebe in odsev najlepšega trenutka to poletje v sončnih očalih pa dokaz, da so se letošnjega tabora udeležili sami veliki umetniki.

V naslednjih dneh so otroci svojo kreativnost izražali na področju kostumografiji in istočasno spoznali del kulturne dediščine, uprizorjene plese pa skušali naslikati. Obiskal jih je tudi mojster pletenja košar Evgen Nedeljko in pomagal narediti prav posebne lovilce sanj.

Otroci so se v teh dneh na svojstven način povezali z naravo, spoznali prvinski zvok gongov ter ozavestili naravne danosti, ki so pomembne za življenje.

Zadnji dan so zaradi slabega vremena preživeli v grajskih prostorih in zvedeli marsikaj o njegovi zgodovini.  Ogledali so si tudi, kako je nekoč izgledala prva lekarna v Beltincih. Namesto klasičnih diplom in pohval so otroci ob koncu tabora napisali nekaj lepega o vsakemu posebej in se preiskusili še v slikanju brez rok. Za nagrado so dobili kar 2 porciji sladoleda pri Saliju.

M.Z.