Lions klub Murska Sobota je včeraj in v petek organiziral humanitarno akcijo »Dobrodelni krof« za pomoč družinam v stiski.

V Lions klubu Murska Sobota so se v predpustnem času odločili, da bo letošnja dobrodelna akcija v znamenju krofov. V sodelovanju s pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota so v petek, 25. in v soboto, 26. februarja organizirali humanitarno akcijo z imenom »Dobrodelni krof«.

V okviru akcije so na humanitarni tržnici v centru BTC delili brezplačne krofe in zbirali prostovoljne prispevke za družine v stiski.

Člani Lions kluba Murska Sobota delijo krofe in zbirajo prispevke za socialno ogrožene. (foto: M.Z.)

V času epidemije so bili stanovalci v domovih za starejše med najbolj ogroženimi, zaposleni, ki skrbijo za njih, pa po večini preobremenjeni. Lionsi so se odločili, da v tej akciji nekaj krofov podarijo tudi stanovalcem in zaposlenim v Domu starejših Rakičan.

V pomočjo Centra za socialno delo Murska Sobota so poiskali družino, ki je v stiski in je pomoči zelo potrebna. S pomočjo akcije »Dobrodelni krof« zbirajo sredstva in družini nudijo finančno pomoč.

Pekarna Mlinopek je za dobrodelno akcijo prispevala 1.100 krofov. 640 so jih  razdelili stanovalcem in zaposlenim v domu starejših, ostale krofe pa z zameno za prostovoljne prispevke delili na humanitarni tržnici v petek med 13. in 18. uro ter v soboto med 8. in 13. uro.

Z akcijo »Dobrodelni krof« bodo nadaljevali tudi na pustni torek, 1. marca. Po predhodnem dogovoru bodo dostavili krofe pomurskim podjetjem, ki bodo v zameno donirala finančna sredstva in tako pomagala v akciji za socialno ogrožene.

M. Z.