Luka Mesec v okope! Bo že parafirana pogodba o sodelovanju s peterčkom padla?

Vir:fb

Damir Ćrnčec (prvi imenovani za državneg asekretarja v Šarčevi vladi) je kot ogenj “posegel” v odnose med Šarcem in Luko Mescem, liderjem stranke Levica. Vsaj tako je zaznati na podlagi pisanja Mladine (www.mladina.si), ki iz zanesljivih virov sporoča, da Mesec misli resno. Svet svoje stranke naj bi že obvestil, da sporazuma o sodelovanju s Šarčevo vlado zaradi imenovanja Črnčeca za državnega sekretarja ne misli podpisati.

Mesec misli resno, to je že obelodanil na svojem fb profilu!

Luka Mesec naj bi Šarca že poklical in mu dejal, da že parafirano pogodbo ne misli podpisati, dokler imenovanega za Levico spornega Črnčeca ne bo odslovil. Do pogovora naj bi prišlo v petek, 21. septembra, saj je Šarec do tega termina zaseden (obisk pri Svetu Evropske unije). 

Sicer pa Mesec na svojem fb že razlaga, zakaj je tako proti imenovanju Črnčeca za državnega sekretarja v kainetu premierja Šarca. Predvsem, da prepreči vzpon stranke SDS na oblast. Objavljamo celotno besedilo:

“POZIV MARJANU ŠARCU ZA PREKLIC IMENOVANJA DAMIRJA ČRNČECA”

“Levica manjšinsko vlado Marjana Šarca tolerira predvsem za to, da bi preprečila vzpon sovražnega in hujskaškega desnega populizma, ki ga uteleša SDS, na oblast.

Ravno včeraj sem ob razpravi pred imenovanjem ministrov SDS-u povedal točno to: petim strankam te vlade se lahko očita marsikaj, a ene stvari pa ne delajo: ne širijo strahu, sovraštva in lažnih novic. V svojih vrstah nimajo Brankov Grimsov, Žanov Mahničev, Bernardov Brščičev in Lucij Ušaj, ki bi dnevno ščuvali proti “steklim feministkam”, “pedrom”, “migrantoljubcem”, “pedokomunajzarjem” ipd.

No, le par ur po postavitvi vlade pa je Marjan Šarec v svoj kabinet imenoval Damirja Črnčeca. Človeka, ki pravi, da “nezakoniti migranti s seboj prinašajo nenane viroze, garje in druge bolezni”, da Google propagira “protibelski rasizem”, ko objavi sliko afro-ameriške pisateljice in borke za človekove pravice Maye Angelou, da je primerjanje Sindikata vzgoje in izobraževanja (SVIZ) in ISIS žaljivo za ISIS, obema pa je skupen džihadizem ipd.

Z imenovanjem človeka s takimi stališči v najožji krog sodelavcev premierja nisem več prepričan, če vlado Marjana Šarca še lahko razumemo kot koalicijo proti politiki sovraštva in hujskaštva.

Marjana Šarca zato pozivam, da imenovanje Damirja Črnčeca umakne in ga opominjam, da je v imenu svoje stranke nedavno dejal: “Odločno zavračamo politično kulturo, ki temelji na ustrahovanju, širjenju polresnic in lažnih novic. Politična kultura prihodnosti je kultura strpnega pogovarjanja in dogovarjanja”.

Levica bo lahko to vlado tolerirala le, dokler bo res tako.”

Uradno obvestilo o zaostritvi odnosov od stranke Levica pričakujemo danes!

Uredništvo