Mačje mesto pod streho

V Radencih so minuli konec tedna uspešno izpeljali tradicionalni, tokrat že 8. festival Mačje mesto. To je dogodek, ko park v Radencih zavzamejo otroci. Nanj so organizatorji izredno ponosni in ga z velikim veseljem pripravljajo za otroke od blizu in daleč.

“Hvala vsem prostovoljcem, sodelavcem, ustvarjalcem, lokalnim društvom, učiteljem in vzgojiteljicam, ki s svojo pomočjo pomagajo pri izvedbi tega dogodka. Hvala tudi županu Romanu Leljaku in občinskim svetnikom, da dogodek, kot je mačje mesto prepoznajo kot enega izmed ključnih v kraju,” sta na socialnem omrežju zapisala Luka Ajlec in Mojca Marovič.

Utrinke s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Simona Himelrajh (foto: S.H.)

V pogovoru s svetovalko za družbene dejavnosti v Občinski Upravi Občine Radenci Simono Himelrajh smo izvedeli, da sklopu Občinskega praznika Občine Radenci v petek, 24. junija ob 20:00 uri pripravljajo prireditev IZBOR MISS SLOVENIJE ZA MISS TURIZMA SVETA 2022. Prireditev bo potekala v Hotelu Radin, za prosti vstop je potrebna le predhodna rezervacija na recepciji hotela Radin.

V soboto, 25. junija, bo v Športnem centru Ivanke Serec v Radencih ob 17:00 uri potekala Svečana akademija s podelitvijo nagrad, plaket in priznanj Občine Radenci, ob 18:00  uri bo koncert zasedbe Kvatropirci z gostjo Nino Pušlar, ob 20:00 uri pa bo zabava s Poskočnimi muzikanti.

“Za gostinsko ponudbo bo poskrbljeno, vstop je prost, vol na žaru pa bo brezplačen,” je na vabilu zapisal župan Občine Radenci Roman Leljak.
M.Z.